sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Loppusanat

Ensimmäinen realistinen sotakirjani ja nyt se on luettu. Olotila: iloinen, ylpeä ja haikea. Olen iloinen ja ylpeä, että sain tämän kaltaisen kirjan kuettua kunnialla loppuun, mutta samalla hyvinkin haikea, koska kirjan lopetus ei ollut mieleiseni. 
     Katja Ketun tapa kirjoittaa oli aluksi todella haasteelista ja hidasta luettavaa, mutta kirjan lopussa teksti meni alas yhtä nopeasti kuin mikä tahansa muukin teksti. Tästä olen erittäin ylpeä. Tekstiin tottumisen myötä tunsin olevani koko ajan parempi ja parempi lukemaan erilaisia tekstejä myös tulevaisuudessa. Sehän on koulukirjojen "pakkolukemisen" ideana? Opettaa oppilaita lukemaan erilaisia tekstejä. 
     Kirja sai minut arvostamaan tälläistä elämää, jota elän, ja Suomessa vallitsevaa rauhaa, koska ne ovat asioita joita pitäisi jokaisen osata arvostaa. Kirja myös sai minut kiinnostumaan enemmän historiasta, koska kirjassa oli paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia, mitkä saivat minut kiinnostumaan nimenomaan Suomen sodista enemmän. 
     Kaiken kaikkiaan kirja oli hyvä valinta kaikkine huonoine puolineen. Se sai ajattelemaan ja arvostamaan aivan erilaisia asioita entiseen verrattuna. Tyytyväisyystakuu!

-Mirka

4 kommenttia:

  1. Vähän sama tunne kun sain kirjan loppuun. Antoihan kirja kokonaan erilaisen kuvan sota-ajasta.

    VastaaPoista
  2. Kyseinen kirja sai myös minut arvostamaan elämää paremmin, ja opetti myös historiasta tavallisten ihmisten näkökulmasta katsottuna, mikä oli kivaa. Opin myös sen, että luettavaa kirjaa valitessa ei tule olla niin ennakkoluuloinen: alussa kirja vaikutti hieman tylsältä, mutta loppua kohden muuttui paljon mielenkiintoisemmaksi ja tapahtumarikkaaksi.

    VastaaPoista
  3. Kylläpä nyt tulivat kirjan lukemisen tavoitteet ylitettyä moneen kertaan... :) Tavoite tosiaan on opettaa lukemaan erilaisia tekstejä, vaikuttaa ajatteluun, antaa toivottavasti myös elämyksiä.

    On ollut tosi hienoa lukea pohdintojanne, fiksut nuoret naiset ajattelevat asioita - mikäpä näin opettajan kannalta sen mukavampaa. :)

    VastaaPoista
  4. Olen itsekin tosi iloinen, että valitsimme juuri tämän kirjan ,jonka kohdalla minulla oli korkeat ennakko-odotukset. Muutti käsityksiäni sota- ja muutenkin realistisista kirjoista positiivisempaan suuntaan.

    VastaaPoista