sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Elokuva ja kirja

Kävin katsomassa romaanin pohjalta tehdyn elokuvan, jonka on ohjannut Antti Jokinen. Näytteilijöinä oli Helenana Krista Kosonen ja Johanneksena Lauri Tilkanen, joka on yksi suomalaisista lempinäyttelijöistäni. Jokainen näyttelijä teki loistavan suorituksen elokuvassa, ja juuri nämä näyttelijät sopivat täydellisesti rooleihinsa. Erityisesti Pirkka-Pekka Petelius trokarina oli lempihenkilöni. 

Kirjassa ja elokuvassa oli hyvin paljon eroavaisuuksia, kuten useasti kirjan ja elokuvan välillä onkin. Muutokset eivät sinänsä haitanneet, osittain muutokset olivat hyviäkin, esimerkiksi elokuvan onnellinen loppu, mutta suurin asia, mikä minua harmitti oli henkilöhahmojen puute elokuvassa. Lispetti näkyi elokuvan alussa kerran ja häntä ei sen jälkeen ollut osallisena elokuvassa. Myös kohtauksia oli jätetty pois ja olin henkilökohtaisesti kuvitellut miljöön aivan erilaiseksi, kuin millainen se oli elokuvassa. Toki elokuvan kuvauspaikat oli upeita ja hyvin valittuja näin jälkeenpäin kun miettii.
Elokuva oli koko ajan hyvin ahdistava ja jännittävä. En myöskään saanut puheesta selvää kovinkaan usein, puheen sekaisuuden sekä murteen takia. Toisin kun kirjaa lukiessa pystyi pysähtymään lukemaan kohdan uudelleen, kunnes siitä sai selkoa, elokuvassa kohtaus meni ohitse jos sitä ei ensimmäisellä kerralla tajunnut.
Elokuvan katsominen toi aikajärjestyyksiin enemmän selkoa ja näin kirjankin juonesta tajusi paljon enemmän sen jälkeen, kun elokuvan oli nähnyt. Kätilöä ei olisi voinut elokuvana paremmin toteuttaa.

-Mirka



2 kommenttia:

  1. Blogger teki temput ja kappaleiden sisennykset katosivat. Miksiköhän...

    VastaaPoista
  2. Täytyy varmaan mennä katsomaan elokuva...

    VastaaPoista